Het Interieur.

Wanneer je het kasteel binnengaat , kom je via een portaal in de grote hal. Zoals als eerder aangegeven was hier eerst een open binnenplaats. Deze is in de loop van de 18e eeuw bij het kasteel getrokken. Opvallend is het prachtige stucwerk van het plafond en de muren.

              

 

In deze hal staat onder andere een 18e eeuws kamerklavier. Verder hangen hier de portretten van de ouders van de freule.

        

Vanuit de hal bereikt men onder meer de prachtige eind-18e eeuwse jachtkamer met een in hout uitgevoerd jachttafereel met prachtig stucwerk aan het plafond, dat verschillende zinnebeelden uitbeeldt waaronder die van de jacht en de handel.

Jachtkamer

Jachttafereel

Zinnebeeld

 

De voormalige kapel/balzaal( aan de Zuid-Westzijde van het kasteel) is nu als vergaderzaal in gebruik.

Ook in deze ruimte is prachtig stukwerk aangebracht.

 

In een van de gevels bevinden zich gebrandschilderde ramen, die onder meer de litanie van de Heilige Maagd Maria uitbeelden.

Heel opvallend zijn de prachtige originele vensterbanken.


Ook de overige ruimtes in het kasteel ademen nog steeds de romantische vroeg 19e eeuwse sfeer uit. Via een wenteltrap ( in de vorm van een slakkenhuis) bereikt men de top van de toren met de zogenaamde “ui”. In het oudste gedeelte van het souterrain bevindt zich de voormalige gevangenis. In het plafond zit nog een van de smeedijzeren ringen waaraan de gevangenen waren vastgeketend. Hier zie je goed hoe dik de muren zijn: meer dan 1 meter!